'Today's Children Are The Architects Of The Future

Dünya, milyarlarca yıldır yaşayan canlılara ev sahipliği yapmıştır ve bugün iklim değişikliği tehlikesiyle karşı karşıyadır. Artan sıcaklık ve çevre kirliliği tüm canlıları olumsuz etkilemektedir. Doğal kaynaklarımız giderek tükenmektedir. Uzmanlar, geri dönüşü olmayan bir döneme girilmeden önce en kritik 20 yılda olduğumuzu belirtmektedirler. Tüm canlılar gibi insanlar da bu gelişmelerden olumsuz etkilenmektedirler. Bugün insanlık sadece çevresel sorunlarla mücadele etmek zorunda değildir. Savaş, kıtlık, salgınlar ve endüstri toplumu olmanın getirdiği birçok olumsuz durum, insanların ruhsal ve fiziksel bütünlüğünü bozmaktadır. Dünya’nın geleceği ve insanlığın güvenliği için bugün küresel işbirliğine ihtiyaç vardır. Birçok ülkeden öğrencileri bu küresel işbirliğinin bir parçası yapmayı amaçlıyoruz. Avrupa Birliği tarafından belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ilkelerini bir yol haritası olarak benimsiyoruz. Projemiz, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden ilham alarak öğrencilerin sosyal, akademik ve bilişsel becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Projemizle, çevre sorunları, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji döngüsel gelişmeleri gibi çağın gerektirdiği sorunlara da dikkat çekiyoruz. Öğrencilerimizin bu konular hakkında farkındalıklarını artırmayı hedefliyoruz. Projemiz; araştırma, sorgulama ve değerlendirme gibi yüksek düzeyde düşünme becerilerini geliştirmelerine ve çağdaş bir Web tabanlı proje deneyimi yaşamalarına olanak tanır. Projemiz sayesinde öğrencilerimiz yapay zeka kullanarak güvenli ve sürdürülebilir bir Dünya hayallerini yansıttıkları ütopya evren tasarlayacaklar. Bu, öğrencilerimizin sorumluluk bilinci geliştirme ve tercihlerini oluşturma yeteneklerine katkıda bulunacaktır . Bir sağlıklı toplumun temeli sağlıklı bireylerdir. Projemizin hemen hedefi öğrencilerimize çevre eğitimi sağlamak ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri hakkında bilgilendirmektir. Uzak hedefi, öğrencilerimizin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ilkelerini belirleyen vizyoner bireyler haline gelmelerini sağlamak ve öğrencilerimizi değişimin bir parçası haline getirmektir. Bu bilgiler doğrultusunda projemiz, her ay Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, çevre ve iklim değişikliği, geri dönüşüm gibi birçok konuyu bütünsel olarak ele alarak öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Projemizin doğrudan hedef kitlesi öğrencilerimizdir, ancak velilerimiz ve öğretmenlerimiz dolaylı olarak bilgilendirilecektir. Projemizde özel eğitime ihtiyacı olan veya sağlık sorunları olan öğrencilerimiz de diğer arkadaşlarıyla işbirliği yapabilecekler. Bu şekilde projemiz, tüm paydaşların etkin katılımını hedefleyen yenilikçi ve çağdaş bir eTwinning projesi olacaktır. Projemizin süresi: 7 ay . Proje okulumuz İngilizce Öğretmeni  Hümeyra YENER rehberliğinde 6.sınıf öğrencileri ile yürütülmektedir.

06-11-202306-11-2023

Yayın: 06.11.2023 - Güncelleme: 06.11.2023 11:26 - Görüntülenme: 55