2021-2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda YES (Your English Sources) adlı

eTwinning projesi uygulanmaya başlanmıstır. Projeyi okulumuzda İngilizce öğretmenlerimiz Hümeyra YENER ve Nefize GÜL yürütmektedir. Projede Türkiye, İtalya, Moldova, Polonya, Ukrayna, Kuzey Makedonya, Romanya ve Ürdün'den toplam  17 öğretmen ve 177 öğrenci işbirliği içerisinde çalışmalara başlamıştır. Proje amacı; Web 2 araçlarını kullanarak öğrencilerin kendileri tarafından oluşturulacak çeşitli ürünlerle İngilizceyi dört temel beceri ile öğrenmelerini sağlamaktır. Proje sonunda öğrencilerimiz İngilizce hikaye kitabı, çizgi roman, resimli sözlük, bulmaca ve biyografi kitabı olmak üzere 5 adet ürün oluşturacaklardır.

Proje kurucumuzHümeyra YENER ve proje yürütücümüz Nefize GÜL ile projede yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

SciEng Proje ekibi 9 Şubat Güvenli İnternet gününde esafety elçisi Serdar Özer'in sunumuyla internet güvenliği konusunda bilgilendirildi.

Ock

Okul rehber Öğretmenimiz Yasin Pınar teknoloji bağımlılığı konusunda velilerimize bilgi verdi.

Ock

Ara

2018-2019 eğitim öğretim yılında dahil olduğumuz ''Don't Let the World's Battery Run Out'' (Dünya'nın Pili Bitmesin) adlı eTwinning projesinde hakedilen Ulusal Kalite ve Avrupa Kalite etiketlerimizi Okul Müdürümüz Kemalettin ASİLTÜRK ve Fen Bilimleri Öğretmenimiz Emine BALTACI bugün Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan YILDIZ'ın takdimi ile aldı.

Ara

Okulumuz eTwinning ekibi pandemi önlemlerini alarak biraraya geldi ve eTwinning okulu başvurusu için yapılacaklar konusunda görev paylaşımı yaptı.

Ara

English Beyond Ability Okulumuz İngilizce Öğretmeni Hümeyra Yener'in ortak olarak katıldığı English Beyond Ability eTwinning projesi çalışmalrı kapsamında güvenli İnternet Günü için proje ortakları bir e-güvenlik kuralları e-kitabı oluşturdu. Öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunuldu.

Ara

Güvenli İnternet Etiketimizi Aldık.(eSafety Label) Okulumuz , aralarında ülkemizin de bulunduğu Brüksel Merkezli  34  Avrupa Ülkesinin Eğitim Bakanlıklarının  üye olduğu Avrupa Okul Ağı ( Europen Schoolnet) tarafından , 2019 yılında   okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak amacıyla uygulamaya konulan ''eSafety Label ''( Güvenli İnternet Etiketi ) almaya  hak kazanmıştır.

ıIon( No Label) , Bronze, Silver ve  Gold Label olarak kategorilendirilen sistemde ilk aşamada Bronze Label etiketi almıştır.

Uluslararası  geçerliliği olan bu etiket , okullara uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmaktadır.

Ara

Okul Rehber Öğretmenimiz Yasin Pınar okulumuz öğrencilerine güvenli internet ve sosyal medyada güvenlik ve gizlilik konulu online toplantılar gerçekleştirmiştir.