Milenium Children

Dünya hızla küreselleşiyor. Teknoloji inanılmaz bir hızla ilerliyor. Yaşadığımız çağ, bireyleri teknolojik araçlarla gelişmeye ve değişmeye zorluyor. Bu gelişmeler sadece birçok alanda insanlara kolaylık sağlamakla kalmaz, aynı zamanda birçok sosyal, ekonomik, çevresel ve insan kaynaklı sorunları da beraberinde getirir. Milenyum Çağı bireyleri kendi hızlarında gitmeye zorluyor. Bireyler bu çağa uyum sağlamak istiyorlarsa, kendilerini sürekli olarak geliştirmeli, hızla değişen dünyaya uyum sağlamalı ve teknolojiyle bütünleşmelidirler. Milenyum Çağı’nda doğan çocuklarımız da bu çağın tüm olumlu veya olumsuz sonuçlarına maruz kalıyorlar. Tarihin her döneminde felsefe ve bilgelik insanları yönlendirmiştir. Bilgelik ve teknolojinin entegre edildiği bir eğitim sistemiyle, çocuklarımız mevcut çağın koşullarına uyum sağlayabilir ve gelecekte daha gelişmiş bir medeniyete hazır olabilirler. Bu fikre dayanarak, projemiz Felsefe, STEM, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Rehberlik ve Web 2.0 ve Web 3.0 araçlarını entegre eden çağdaş bir proje olarak tasarlandı. Öğrencilerimiz her ay bir filozofla buluşacak ve yolculuklarına ışık tutacaklar. 5E Modelini kullanarak yapıcı bir yaklaşımla seçtikleri küresel problemler için STEM ürünleri oluşturacaklar. Sokratik Yöntem, Problem Çözme Yöntemleri ve Tartışma Teknikleri kullanılarak atölyeler düzenlenecektir. Bu şekilde öğrencilerimiz problemleri bilimsel ve felsefi bir perspektiften inceleme fırsatı bulacaklar. Projemiz modülerdir. Öğrencilerimizin kendi hızında gelişmelerine izin verir. Ayrıca işbirliği yapma fırsatları sunarak sosyal becerilerini geliştirmelerine olanak tanır. Projemiz sürecinde Avrupa Birliği’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ilkelerine dayalı küresel konular, Bilimsel Araştırma Yöntemleri kullanılarak felsefi ve bilimsel yöntemlerle incelenecektir . Ayrıca, okul rehber öğretmenlerinin yardımıyla her ay çeşitli rehberlik faaliyetleriyle öğrencilerimizin akademik, sosyal ve psikolojik gelişimine katkıda bulunacağız. Projemiz öğrencilerin sosyal, akademik ve bilişsel becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Projemizle, çevre sorunları, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji döngüsel gelişmeleri gibi çağın gerektirdiği sorunlara da dikkat çekiyoruz. Öğrencilerimizin bu konular hakkında farkındalıklarını artırmayı hedefliyoruz. Projemiz; araştırma, sorgulama ve değerlendirme gibi yüksek düzeyde düşünme becerilerini geliştirmelerine ve yaşları gerektirdiği gibi çok yönlü bireyler olmalarına olanak tanır. Projemizin doğrudan hedef kitlesi öğrencilerimizdir, ancak velilerimiz ve öğretmenlerimiz dolaylı olarak bilgilendirilecektir. Öğrencilerimiz projemiz sürecinde tartışma, beyin fırtınası faaliyetleri ve sunumlar yapacaklar. Projemiz, tüm paydaşların aktif katılımını sağlayan çağdaş bir eTwinning projesidir . Proje okulumuz İngilizce öğretmenleri Hümeyra YENER ve Nefize GÜL rehberliğinde 6. Ve 7. Sınıf öğrencileri ile yürütülmektedir.

06-11-202306-11-2023

Yayın: 06.11.2023 - Güncelleme: 06.11.2023 11:33 - Görüntülenme: 57